AM Huis Utrecht BREEAM- en WELL-gecertificeerd

Steeds meer bedrijven zijn anno 2020 zich bewust van duurzaam ondernemen. Duurzaamheid, energiebesparende en CO2-reducerende maatregelen worden getroffen. Eigenaren voorzien hun panden met een C en-of A label, en een aantal eigenaren investeren zelfs in de overtreffende trap.

AM is één van de meest toonaangevende gebiedsontwikkelaars van Nederland welke zich maximaal inspant om haar medewerkers de optimale werkomgeving te bieden.

Het AM Huis, huisvesting van AM is na een moderne renovatie aangepast naar de hoge kwaliteitsstandaarden van zowel BREEAM (duurzaamheidprestatie van gebouwen en gebieden) als WELL (internationale standaard gericht op gezondheid en welzijn van mensen in de gebouwde omgeving). Het AM Huis is het eerste bestaande kantoorgebouw in Nederland dat na modernisering voldoet aan deze hoge eisen voor duurzaamheid en gezondheid.

Eén van de speerpunten van o.a. WELL is licht. Daglicht beïnvloed ons bioritme (waak/slaap ritme). Bij een tekort aan daglicht raken onze lichaamsfuncties verstoord. Maar ook een te veel aan zonlicht kan schadelijk zijn, in de vorm van hinderlijke reflecties. Binnen de WELL standard zijn er diverse aanpassingen die gedaan worden om een perfecte lichtbalans te verkrijgen op de werkvloer. Zo blijf je beter geconcentreerd gedurende de dag en kan je ‘s avonds beter slapen. Licht was één van de speerpunten welke in de bestaande bouw van het AM Huis aangepast diende te worden.

Smart2Led heeft voor deze WELL standaard een aantal LED armaturen ontwikkeld. Hierbij is rekening gehouden met de bestaande bouwkundige infrastructuur. Deze smart armaturen passen zich in groepen aan afhankelijk van de toetreding van daglicht en de aanwezigheid personen. Dit resulteert in een optimale licht beleving gedurende de gehele werkdag. Aan de hand van de vooraf overlegde lichtberekeningen en de officiële WELL meting op locatie is er het WELL certificaat toegekend. Iets waar AM bijzonder trots op mag zijn.

Smart2Led ontwikkelt, produceert, levert en installeert hoge kwaliteit LED verlichting. Voor ons staat het milieu en de beleving van de gebruiker centraal. Onze productie in Nederland en de samenwerking met onze lokale partners geeft ons maximale grip op de kwaliteit en levensduur van onze producten. Zo verduurzamen wij alle type gebouwen met optimaal resultaat voor de gebruikerservaring en de energiebesparing.

Wilt u ook samen met Smart2Led werken aan de verduurzaming van uw pand? Wij nodigen u graag uit voor een kop koffie in een van onze showrooms om te kijken welke verlichtingsoplossingen wij kunnen bieden.